Vesti

Ubisoft radi na AAA VR projektu baziranom na postojećem serijalu igara

Sve više developera pokušava da uskoči u trend izrade igara za tržište virtuelne realnosti, iako se smatra da je tehnologija još uvek daleko od rasprostranjene.

U početku su VR igre bili prosti, iliti eksperimentalni naslovi, koji nisu pružali gotovo nikakvu priču, već lagani gejmplej za uživanje u novoj tehnologiji. Međutim, sa dolaskom Resident Evil 7 u VR, mnogi su shvatili da je u ovom segmentu moguće raditi i čitave AAA naslove.

Tako sada očekujemo, Half-Life: Alyx, a drugi izdavač, Ubisoft, vrši ozbiljne pripreme za razvoj AAA VR naslova.
Ova francuska kompanija je nedavno raspisala konkurs za zapošljavanje narativnog dizajnera koji bi radio na razvoju nenajavljenog AAA VR projekta, u smislu kreiranja narativa, pisanja dijaloga i sadržaja.

Naznačeno je da se radi o igri koja je bazirana na postojećoj franšizi, ali nema konkretnih navoda koja franšiza je u pitanju. Pošto opis posla važi za Ubisoftov ogranak u Dizeldorfu, može se naslutiti da je reč o nekoj Far Cry igri, ili pak potpuno drugoj franšizi.

Ovo kompaniji pojam virtuelne realnosti nije stran, pošto iza sebe već ima nekoliko manjih projekata. Rešeno je da se zađe dublje u tržište, ali ostaje da se vidi koja će to igra biti, pošto je u prošlosti bilo još navoda da će neka od VR igara biti smeštena u Splinter Cell ili Assassin’s Creed univerzumu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top