PC

Criterion će ponovo raditi na Need for Speed igrama

Veterani po pitanju rada na trkačkim igrama, studio Criterion Games, je sada ponovo dobio zadatak izrade igara u čuvenom Need for Speed serijalu.

Ovaj studio je nakon trkačina u Burnout serijalu kao glavni radio na Need for Speed: Hot Pursuit i Most Wanted, prilično solidnim igrama kada je kvalitet u pitanju, ali je i pored toga vlasnik franšize, Electronic Arts, rešio da razvoj ovi igara prenese na studio Ghost Games.

Tako je Criterion nakon 2013. godine prešao da pomaže u razvoju igara Battlefield V i Star Wars: Battlefront 2, a Ghost Games je doneo četiri Need for Speed naslova koja nisu preterano oduševila publiku i mahom su prošla sa osrednjim ocenama.

Sada je ozvaničeno da će Electronic Arts ceo zadatak produkcije novih Need for Speed igara preneti na Criterion, za koji EA navodi da poseduje odličnu tehnologiju i iskustvo sa trkačkim igrama, što će biti važno za budućnost ovog serijala.

Sudbina zaposlenih u studiju Ghost Games nije baš jasno definisana, pošto če većina kreativnog tima biti prebačena u druge razvojne timove ove kompanije, dok će ostatak biti restruktuiran u studio posvećen inžinjerskom radu na Frostbite endžinu. Kako navodi GI.biz, trenutno je ugroženo oko 30 developera, u smislu toga da bi mogli ostati bez zapošljenja.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top