Vesti

Microsoft konačno otkrio detaljnu specifikaciju za Xbox konzolu naredne generacije

Glasinama koje su infomacije o predstojećoj generaciji Xbox konzola otkrivale detalj po detalj je došao kraj, pošto je Majkrosoft sada i zvanično detaljno otkrio šta se krije unutar “kutije”.

Vođa Xbox brenda, Fil Spenser, je u novoj objavi na zvaničnom sajtu otkrio da će nova konzola podići lestvicu kada su u pitanju performanse, brzina i kompatibilnost, u šta nas uverava i kompletna lista sa specifikacijama.

Što se tiče procesora, Microsoft je sarađivao sa kompanijom AMD koja je izradila specijalni osmojezgarni CPU Zen 2 arhitekture sa 3,8GHz frekvencijom, dok će grafički čip takođe doći iz AMD-a sa posebnom RDNA 2 arhitekturom i biće 8 puta jači od običnog Xbox One i duplo jači od Xbox One X.

Performanse od 12 TFLOPS-a će omogućiti igračima da u svim naslovima uživaju gledajući 4K rezoluciju sa 60 sličica u sekundi, što će biti standard za Xbox Series X, ali će prikaz moći da ide i do 120FPS, verovatno uz žrtvovanje rezolucije prikaza.

Ostatak konfiguracije je takođe impresivan, poput 16 GB GDDR6 RAM memorije i smeštajnim kapacitetom od 1TB u šta je uključena visoka brzina transfera zahvaljujući upotrebi NVMe SSD uređaja, što će biti proširivo sa još jednim terabajtom dodatne memorije. Kompletnu listu možete pogledati ispod.

Xbox Series X će imati i jaku softversku podršku koja omogućava još bolje performanse, kao i kompatibilnost sa svim prethodnim generacijama Xbox uređaja.

Ove nedelje možete očekivati još više vesti vezanih za Xbox Series X konzolu, koje će biti objavljene putem specijalnog strima, a nadamo se da nećemo dobiti neko odlaganje izazvano korona virusom.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top