PC

Snaga vašeg računara u borbi protiv korona virusa

Vesti i raznih naslova vezanih za korona virus i aktuelnu sitaciju ovih dana je na sve strane, mnoge od njih su negativne i bave se crnim bilansom i masovnim odlaganjem raznih događaja, premijera i ostalog.

Međutim, sada za vas imamo jednu pozitivnu vest u kojoj govorimo o tome kako vi vaše ljubimce možete uključiti u borbu protiv pandemije, a pod ljubimcima mislimo na računare, naravno.

Kompanija Folding Home je započela projekat kojim simulira dinamiku proteina virusa COVID-19, odnosno njihovo ponašanje i šta može uticati, čime se može brže pronaći šansa za izradu efektivnog leka. Međutim, simulacije su dosta zahtevan proces, i ovom timu je potrebna snaga svakoga ko želi da pomogne, bez obzira na to koji hardver poseduje.

U suštini, pronalaženje slabih tačaka ovog virusa je najlakše opsati kao lutriju – što više listića kupite i što više kombinacija odigrate, to su veće šanse za dobitak. Veća računarska snaga će omogućiti da se u što kraćem periodu izvrši što više simulacija i time brže pronaže najslabija karika virusa.

Vi možete pomoći na veoma jednostavan način, potrebno je samo preuzeti program sa zvaničnog sajta ove organizacije i on će raditi u pozadini dok koristite, ili dok ne koristite računar a ostavljate ga upaljenog

Uputstvo za to kako možete pomoći i na koji način se Folding Home bori protiv korona virusa možete pročitati putem ovog sajta.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top