PC

Windows 10 do sada instaliran na preko milijardu uređaja

Majkrosoft je kao kompanija oduvek nastojao da proširi dostupnost svojeg operativnog sistema i da on bude instaliran na što više uređaja. Sa dolaskom Windows 10 su objavljeni i planovi da će do 2018. godine ovaj operativni sistem pokretati preko milijardu uređaja.

To se ipak nije ostvarilo kada je planirano, već dve godine kasnije, ovog marta. Kompanija iz Redmonda je imala dosta dobru politiku širenja Windows 10 sistema, pošto je po samom pojavljivanju 2015. godine svim korisnicima starih sistema omogućen besplatni prelazak na “desetku”.

Taj prelazak nije išao brzinom kojom je planirano, za šta je mahom zaslužna privrženost korisnika za Windows 7 operativni sistem, zbog čega je brojka od milijardu uređaja dostignuta tek sada.

Ova cifra ne obuhvata samo računare i laptopove, već tu spadaju Xbox One i HoloLens uređaji, a ovaj operativni sistem će pokretati i najnoviju generaciju Majkrosoftove konzole, Xbox Series X, koja će se pojaviti do kraja godine.

Windows 10 će nastaviti da raste kada je u pitanju broj korisnika, pošto mnoge kompanije i dalje tek trebaju da obave prelazak sa Windows 7 sistema, a pošto je on ostao bez zvanične podrške kompanije, većina je primorana da to učini u skorijem roku.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top