Vesti

Fudbaleri iz Španije otkazani meč odigrali u FIFA 20 pred ogromnom publikom

Kao što već verovatno znate, širenje korona virusa na čitav svet je dovelo do niza odlaganja manifestacija i sportskih događaja, gde je najviše pogođen fudbal.

Obožavatelji ovog sporta su se susreli sa nizom odlaganja utakmica iz svih većih liga, a čak je nedavno i Evropsko prvenstvo u fudbalu odloženo za 2021. godinu. Naravno, mnogi su razočarani ovime, ali neki timovi su uspeli da nađu alternativu i da svojoj publici ipak omoguće da uživaju u fudbalu, makar to bilo putem video igre.

Pošto je derbi španske La Lige između Real Betisa i Sevilje otkazan, igrači ovih timova su se dosetili da okršaj reše unutar FIFA 20, i to u isto vreme kada je derbi u stvarnom životu bio zakazan.

Igrač Real Betisa, Borja Iglesias je FIFA 20 meč odigrao protiv Sergija Reguliona, igrača Sevilje, i to sa istim timovima za koje zapravo igraju, što je i logično. Komentarisanje je meča je bilo na španskom, što je malo komplikovano za fanove koji ne govore taj jezik, ali je ovaj virtuelni meč i pored toga privukao preko 60.000 gledalaca na Twitchu. Poređenja radi pravi stadion fudbalskog tima Real Betis prima 60.720 navijača, čime se dodatno potvrđuje da je veliki deo publike došao da isprati omiljene timove i u virtuelnom svetu.

Fanovi nisu bili razočarani prikazanim, pošto se meč završio rezultatom 6-5 i pobedom Real Betisa, a Borja Iglesias je čak postigao pogodak svojim virtuelnim dvojnikom.

Kako je virtuelni derbi protekao i njegovu atmosferu možete ispratiti na ovom linku. Ovo nije prvi meč koji je zamena za real life događaje, a pošto se situacija sa korona virusom ne stišava, vrlo je verovatno da ćemo viđati sve više virtuelnih okršaja.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top