PC

Interaktivni sistem preporuka na Steamu će vam pomoći da pronađete manje zapažene igre

Steam je u prethodnih nekoliko meseci pretrpeo ogromne izmene, kako vizuelne, tako i po pitanju funkcionalnosti. Delić pažnje developera je bio usmeren ka indie igrama, do kojih je teže doći zbog zastarelog načina funkcionisanja.

Mnogi manji nezavisni studiji su se bunili zbog ovoga u prošlosti, a Valve je sada konačno izdao rešenje u vidu interaktivnog predlagača koji je i zvanično ugrađen u Steam prodavnicu.

Cilj ovog predlagača je da igračima preporuči relevantne igre koje bi ih zainteresovale, što se zasniva na osnovu istorije igranja kroisnika, vremena provedenog u igrama, i ostalim sličnim podacima.

Interactive Recommender možete pronaći u Your Store meniju na početnoj stranici Steam prodavnice, i onda će vam se pojaviti predlozi igara na osnovu vaše aktivnosti. Igre čak možete i sortirati po popularnosti i starosti, tako da će vam biti još lakše da pronađete naslov koji ćete igrati.

Vaš autor je isprobao ovu novu Steam funkciju, i utisci su pozitivni, pošto mi je Steam predložio naslove koje već duže vremena planiram da kupim, a tu su se našli i neki zanimljivi za koje do sada nisam čuo, a deluju dosta zanimljivo i po mom su ukusu.

Valve nastavlja da radi na ovom polju, pošto je nedavno najavljeni Play Next eksperiment, koji će korisnicima predlagati da igraju neku igru od onih koje su već kupili, ali je još nisu zaigrali.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top