Vesti

GDC konferencija pomerena za leto, biće održana u avgustu

Game Developers Conference je jedan od prvih događaja koji je odložen zbog posledica širenja korona virusa, čime je publika ostala uskračena zanimljivih objava zakazanih za mart mesec.

Ubrzo su mnogi u potpunosti otkazali svoje sajmove i slične događaje, poput E3 2020 konferencije, ali organizatori GDC konferencije, InformaTech, su sada uspeli da pronađu termin tokom predstojećeg leta.

Organizatori su u kratkoj objavi izjavili da je će se novi događaj održati od 4. do 6. avgusta, i to pod novim nazivom – GDC Summer. Takođe je objavljeno da neće manjkati uzbudljivih najava i prilike da se dosta toga isproba, ali ostaje da se vidi koliko će letnje izdanje biti na nivou konferencije koja je trebala biti održana ove nedelje, pošto su se mnogi okrenuli skromnijem načinu prezentovanja, kao što je to učinio Sony sa PS5 hardverom.

Iako objava novog datuma zvuči optimistično, ostaje da se vidi da li će se pandemija korona virusa do tada stišati, pošto mnogi stručnjaci predviđaju da će se situacija dodatno pogoršati u predstoječim nedeljama i trajaće narednih nekoliko meseci.

Za sada, jedini događaj vezan za video igre koji nije otkazan je Gamescom koji će se održati krajem avgusta u Kelnu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top