PlayStation 4

Sony reagovao na pritužbe Nintenda i uklonio Super Mario modele iz igre Dreams

Super Mario, Luigi, Zelda i ostali Nintendovi likovi su izgleda “no, no” pojam u nedavno izdatoj Playstation 4 ekskluzivi Dreams.

Za slučaj da niste upoznati, Dreams je više uprošćeni kreator igara nego što je igra, pošto omogućava da se bez ikakvog prethodnog znanja programiranja kreraju ogromni svetovi, sa sopstvenim karakterima i varijabilnim mehanikama.

Igra je odlično prihvaćena od strane publike, a do sada smo imali prilike da i vidimo već nekoliko impresivnih kreacija koje bismo voleli da vidimo kao nezavisne igre. Mnogi igrači su kreirali i rimejkove starih franšiza, ali i neke alternativne naslove onih postojećih, sa kojima Nintendo očigledno ima problem.

Ova japanska kompanija je pre nekoliko dana Soniju uputila žalbu vezanu za korišćenje karaktera pod Nintendo brendom u igri Dreams, i podnela je zahtev za uklanjanje određenih maskota. Najveći problem za Nintendo jesu igre i modeli junaka, kao što je Super Mario, kojeg je Sony nedavno u potpunosti uklonio iz Dreams.

Uklonjeni model više neće moći da se koristi tokom izrade bilo kojih kreacija, i to je za sada jednini zvanično uklonjeni “objekat” iz ove igre koji ima veze sa kompanijom Nintendo. Soni nije pružio nikakve dodatne detalje, pa je tako trenutno neizvesna sudbina ostalih sličnih kreacija, kao i gomile “igara” koje su rekreacija starih Super Mario naslova, koje su za sada i dalje dostupne.

U neku ruku nas i ne čudi ovaj potez kompanije Nintendo, pošto je istorija protkana nizom ovakvih poteza, sa velikim brojem kreatora koji su se dobro opekli i godine rada na fan projektu su jednostavno pale u vodu, kao što je online mod za kultni Super Mario 64.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top