PlayStation 4

Spremite se za duže preuzimanje igara na PS4 – Sony ograničio brzinu preuzimanja u Evropi

Pandemija korona virusa je dovela do toga da veliki deo stanovništva Evrope mora ostati kod kuće, kako bi se sprečilo ubrzano širenje i smanjile posledice.

Pošto svi imaju višak slobodnog vremena, najbolji vid zabave su svakako video igre, zbog čega su se mnogi okrenuli svojim računarima i konzolama. Međutim, povećan broj istovremenih korisnika utiče na internet infrastrukturu i servere, čime se stvaraju opterećenja mreže koja mogu dovesti do prekida interneta u pojedinim mestima.

Brojni servisi kao što su Netflix i Youtube su već smanjili bitrate ili rezoluciju strimovanja kako bi se izbeglo opterećenje, a sada se sa sličnom praksom na teritoriji Evrope uključio i Playstation, čije će korisnike sačekati duže vreme preuzimanje igara nego inače.

Džim Rajan, vođa Playstation brenda je objavio kako igrače očekuje smanjena brzina preuzimanja od one koju regularno imaju, a u određenim slučajevima će preuzimanje biti u potpunosti odloženo, dok će igranje multiplejer naslova biti nesmetano kao i do sada. Nije navedeno koliko će ograničenje brzine preuzimanja biti, ali u većini slučajeva to neće biti značajno manje.

Iz Sonija navode da su se na takav potez odlučili kako bi svim igračima omogućili nesmetano funkcionisanje svih servisa, što im je trenutno primarni cilj.

Mnoge kompanije su primetile povećanje saobraćaja zbog mera izolacije, a čak se i Majkrosoft susreće sa problemima u funkcionisanju Xbox Live servisa i ubrzano radi na proširenju kapaciteta.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top