Vesti

Epic Games postao glavni izdavač igara za Remedy Entertainment, studio Playdead i Gen Design

Od običnog developera video igara i endžina za razvoj istih, Epic Games je krajem decenije ušao u posao distribucije igara sa Epic Games Store, gde je pristup borbe sa glavnim konkurentom, Steamom, bio kroz objavljivanje ekskluzivnih igara, na šta je dobar deo publike reagovao negativno.

Ova kompanija je sada ušla i u posao izdavaštva, sa otvaranjem odeljka zvanog Epic Games Publishing. Na ovaj način, Epic Games će za kompanije sa kojima ulazi u saradnju biti glavni izdavač i da će doneti brojne pogodnosti, pošto praktikuje politiku u kojoj je developer na prvom mestu. To znači da će Epic Games finansirati sve troškove razvoja i izdavanja određenog studija, i da će se od prodaje igre profit deliti 50/50, kada se troškovi nadoknade. Naravno, studio zadržava puno vlasništvo nad svojom igrom, kao i punu kreativnu slobodu bez mešanja izdavača.

Epic Games je već sada objavio partnerstvo sa tri studija, od kojih je najzvučnije ime Remedy Entertainment, iz kojeg su došli naslovi poput Max Payne i nedavno Control. Zajedno sa ovim vestima, Remedy Entertainment je nedavno otkrio da u razvoju ima dve potpuno nove igre, jednu AAA formata za koju tvrdi da je najambicioznija do sada, dok je druga smeštena u istom univerzumu ali je manjeg formata. Nažalost, nije otkriveno da li se radi o nekoj postojećoj franšizi, ili je Remedy pokrenuo potpuno novi brend.

Pročitajte još: Predstavljene ekskluzive koje ovog proleća dolaze na Epic Games Store

Što se tiče ostatka, studio koji je ušao u partnerstvo sa Epic Games je Playdead, koji je zaslužan za indie dragulj Inside, a tu je i Gen Design, studio zaslužan za odličnu Playstation Ekskluzivu The Last Guardian.

Epic Games će nove igre ovih developera izdavati na svim platformama, ali nije objavljeno da li će za njih automatski važiti jednogodišnji period ekskluzivnosti na Epic Games Store.

Ispod možete pogledatio video vezan za Epic Games izdavaštvo, sa kojim je poručeno da će u narednim nedeljama biti objavljeno partnerstvo sa još većim brojem studija.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top