Filmovi-Serije

Netflix će smanjiti kvalitet video materijala kako bi se izbeglo opterećenje internet provajdera

Pandemija korona virusa je dovela do uvođenja ekstremnih mera zabrane kretanja i policijskog časa u mnogim zemljama Evrope, pa tako i kod nas. To znači da veliki deo stanovništva mora vreme provoditi u kući i pronaći neki vid zabave.

Mnogi su se tako okrenuli igranju video igara i strimovanju sadržaja, mahom putem popularne platforme Netflix, što je ujedno dovelo i do povećane potrošnje interneta i opterećenja servera.

Netflix sa da uvodi kontra mere u vidu smanjenja kvaliteta video sadržaja, te će u narednih 30 dana na teritoriji Evrope smanjiti bitrate videa, što će dovesti do umanjenja potrošnje interneta za čitavih 25 procenata.

Netflix se odlučio na ovaj potez kako bi omogućio dobro funkcionisanje servisa, a pritom nije značajno smanjio kvalitet videa, pošto će većini to biti neprimetno. Mnogi pozdravljaju odluku da se samo smanji bitrate videa, umesto da se u potpunosti ukine 4K i Full HD opcija kvaliteta videa.

Nadamo se da će ovo i u praksi dati pozitivne rezultate i da neće biti potrebe za dodatnim restrikcijama.
Ako niste baš zainteresovani za ono što Netflix nudi, ovog vikenda imate gomilu besplatnih video igara na raspolaganju.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top