PC

Poljska vlada pokrenula javni Minecraft server i niz drugih onlajn aktivnosti kako bi mladi ostali kod kuće

Mnoge države se širom sveta protiv korona virusa bore uvođenjem raznih zabrana kretanja, policijskog časa i kažnjavanjem onih koji to ne ispoštuju. Međutim, kod Poljske se posao tu ne završava.

Ova država je u cilju motivisanja mladih da ostanu kod kuće pokrenula javni Minecraft server u kojem sva deca, tinejdžeri, studenti, pa čak i stariji mogu igrati ovaj popularni kockasti naslov i zabaviti se kako god žele. Svaki igrač dobija privatni “posed” na kojem može raditi šta god poželi, a oni sa bogatom maštom se mogu oprobati u izradi kreacije, od kojih će one najbolje biti bogato nagrađene.

Poljska vlada sarađuje sa ogranizacijom Neverlight kako bi ovo sprovela u delo, a pored igre Minecraft, svako može da se zabavi i kroz niz nagradnih kvizova, ili mogu naučiti nešto novo kroz niz vebinara, a čak postoji i game jam, u kojem se igrači mogu takmičiti u kreiranju igara.

Pozdravljamo ovu akciju Poljske i verujemo da će deci to definitivno biti zanimljivije nego druge aktivnosti koje su im na raspolaganju. Nadamo se da će i druge države ispratiti ovaj primer.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top