Vesti

Developeri putem igara poručuju igračima da ostanu kod kuće

Gejming industrija je u prethodnim nedeljama dala veliku dozu doprinosa kada je u pitanju motivisanje igrača da ostanu kod kuće i zaustave širenje korona virusa, što je mahom izvršeno deljenjem velikog broja igara potpuno besplatno i sa velikim sniženjem.

Napori da se igrači motivišu uključuju i ohrabrivanje Svetske zdravstvene organizacije da je igranje igara sada najbolja zabava, a vlada Velike Britanije sarađuje izdavačima i developerima kako bi dodatno apelovala na boravak u domu.

Apel sada dolazi u samim igrama u vidu poruke “Stay home, save lives” koja se nasumično pojavljuje u igrama. Za sada je to vidljivo u trkačini Dirt Rally 2.0, kao zastavica sa tom porukom, a uskoro će se poruka pojaviti u još većem broju igara, kao što su Candy Crush Saga i Sniper Elite. U nekim igrama je tokom učitavanja moguće videti poruku “Wash your hands” i slično, što je takođe podsetnik igračima da se čuvaju rizika.

Activision Blizzard i Codemasters su se već priključili ovoj akciji, a uskoro će se ovaj apel biti objavljen u još više igara, kako se veći broj developera bude aktivirao po ovom pitanju.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top