Vesti

Nastavnici iz Poljske časove drže pomoću igre Half-Life: Alyx

Half-Life: Alyx je izuzetan VR naslov, pre svega što je igračima doneo AAA iskustvo koje mogu proživeti jedino sa uređajem za virtuelnu realnost, što mnogi developeri sa svojim igrama nisu uspeli.

Osim za zabavu i otkrivanje novog detalja priče u poznatom univerzumu, Half-Life: Alyx može poslužiti i za edukaciju, što je jedan predavač iz Poljske dokazao.

Pošto su sada svi časovi prebačeni u onlajn oblik zbog zatvaranja škola i sprečavanja širenje korona virusa, nastavnicima je dat novi zadatak, i pritom moraju nekako privući pažnju đaka, iako su kilometrima daleko.

Čas engleskog jezika u jednoj školi u Poljskoj je počeo naizgled isto, nastavnica je održala uvod i onda je uz pomoć kolege stavila VR kacigu na glavui započela predavanje u Half-Life: Alyx. Takođe, i čas matematike je održan unutar ove igre koje se bavilo geometrijskim telima.

Ova Valveova igra je zapravo jako zgodna za predavanje, pošto na samom početku imate prozore i table koje vam služe kao podloga, i markere koji se neće istrošiti, gde možete beskonačno pisati, crtati, brisati i objašnjavati gradivo. Stabilnost kontrolera vam omogućava da radnju crtanja i pisanja obavljate precizno kao da držite pravi marker u ruci tako da sve može biti lepo ispisano, a dodatno vreme je iskorišćeno kako bi se video delić sveta nove Half-Life igre.

Odličan način da se predavanje načini zanimljivijim, pošto verujemo da je ovaj potez zainteresovao đake. Bilo da je zbog kompanije CD Projekt, ili iz nekog drugog razloga, Poljska izuzetno ceni značaj video igara, što je više puta pokazala u prošlosti, a nedavno pokretanjem javnog Minecraft servera.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top