PlayStation 5

Sony predstavio Playstation kontroler naredne generacije

Dosta se govorilo o Sonijevom kontroleru za narednu generaciju konzola, prvobitno nazvanom Dualshock 5, i od kojeg smo očekivali futuristički dizajn.

Kako bi skrenuo pažnju na sebe pred početak najnovije Inside Xbox prezentacije, Sony je sinoć predstavio DualSense, najnoviji kontroler namenjen narednoj generaciji konzola.

Dizajn je radikalno drugačiji od dosadašnjih kontrolera ove kompanije, sa dominantnom belom bojom, ali i crnom bojom praćenom suptilnim plavim LED osvetljenjem. Utisak koji novi kontroler odaje je futuristički, sa mešavinom zaobljenih i oštrih ivica, slično kao što smo viđali kod konkurencije. Bacite pogled, a ispod vas očekuje još fotografija.

Što se tiče funkcionalnosti, DualSense poseduje naprednu haptičku podršku koja će vibracijama simulirati sve što se dešava na ekranu. Tu su apativni tasteri koje svako može podešavati po volji, i zajedno sa prvom funkcijom će doneti visoki nivo imerzije.

Novi dodatak je Create taster koji vam omogućava da automatski uskočite u editovanje klipa ili fotografije. Naravno, kontroler je bežičan, a punjenje će se odvijati kroz USB-C kontroler, dok vreme trajanja baterije nije otkriveno.

Ostaje da vidimo da li će Playstation 5 konzola biti nalik na ovaj kontroler, ili će se razlikovati.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top