PC

ESRB će upozoravati igrače na postojanje loot kutija u igrama

Najveća agencija koja se bavi dodeljivanjem rejtinga za video igre, Entertainmet Software Rating Board(ESRB), će početi da izdaje upozorenja za igre u kojima se nalazi loot box mehanike, što je dugo najavljivan potez.

Loot kutije neće biti opisane tim nazivom na izdatom rejtingu za video igru, već će se nalaziti pored upozorenja da postoje mikrotransakcije(In-Game Puchases), dok su one same opisane kao random items. Pod tim opisom spadaju opcije za kupovinu randomizovanih elemenata u vidu paketića, loot kutija i ostalih alternativnih naziva koji su prisutni u igrama.

Loot kutije su glavna meta kritika bile tokom 2017. i 2018. godine, zahvaljujući igrama Star Wars: Battlefront 2 i Middle-Earth: Shadow of War, koje su sa samim loot kutijama donele i prednost tokom igranja. Pored te činjenice da su igrači sa dubljim džepom dobijali i prednost, mnoge vlasti su loot kutije označile kao element kockanja, što ima negativan uticaj na mlade, pa su tako određene igre zabranjene u nekim državama, ili su dobile velike promene.

Ovih meseci je situacija sa loot kutijama manje pod lupom javnosti, mahom zbog prelaska mnogih developera na Battle Pass sistem, sa kojim je igračima u startu poznato šta dobijaju za svoj novac. Ovaj sistem je implementiran prvenstveno u Fortnite: Battle Royale, a istim koracima su išle i ostale popularne multiplejer igre.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top