Gadgets

Korona virus doprinosi ojačanju internet infrastrukture

Pandemija korona virusa je primorala milijarde stanovnika na boravak u kućama i samoizolaciju, a pošto živimo u eri interneta upravo on je glavni izvor zabave većini.

Bilo da je to rad od kuće, praćenje nastave, gledanje serija, strimovanje muzike ili igranje igara, sve zahteva funkcionisanje interneta. Masovno korišćenje je dovelo do opterećenja infrastrukture zbog čega su neke kompanije preduzele mere u vidu smanjenja kvaliteta videa, poput Netflix i Youtube platformi, ili ograničenjem brzine preuzimanja, što je Sony učinio za Playstation korisnike.

Naravno, to nisu jedine mere borbe za očuvanje stabilne internet konekcije svim korisnicima, već mnogi provajderi i kompanije rade na očuvanju internet infrastrukture. Kako navode stručnjaci sa Masačusetkog tehnološkog instituta(MIT), situacija sa korona virusom doprinosi ojačanju internet infrastrukture.

Ojačanje infrastrukture dolazi kroz nadogradnje koje obavljaju mnogi provajderi kako bi podržali povećanu upotrebu, i to proširenjen kapaciteta kako bi uvek bilo dostupno više od maksimalnog opterećenja. Sa druge strane i mnoge kompanije koje posluju putem interneta su na povećanu upotrebu odgovorile dodavanjem veće količine servera, čime bi se obezbedilo stabilno funkcionisanje za sve.

Naravno, postoje regionalni problemi koji će biti rešeni, a MIT stručnjaci veruju da će ove nadogradnje ostati nakon završetka pandemije, čime dobijamo dosta bolji i stabilniji internet.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top