PlayStation 5

Playstation 5 bi se ove godine mogao pojaviti sa ograničenim brojem uređaja u prodaji

Korona virus je omeo dosta planova kompanija, što je dovelo do odlaganja, a imaće uticaja i u daljem periodu. Do sada je odložen izlazak nekoliko igara, otkazane su brojne konvencije, a izlgedi su veliki da će ovaj virus uticati i na dolazak naredne generacije konzola.

Bloomberg je od izvora bliskih kompaniji Sony saznao da neće biti odlaganja izlaska Playstation 5 konzole, ali bi se nova konzola mogla pojaviti sa ograničenim brojem uređaja u prodaji u prvoj godini.

U izveštaju je navedeno da je u planu da se do marta 2021. godine proizvede između 5 i 6 miliona Playstation 5 konzola, što znači da će kada se ovaj uređaj pojavi još manji broj biti u prodaji. Sa punom produkcijom PS5 konzole se započinje u junu, ili je barem tako planirano, pošto mnoge zabrane dovode do otežanja situacije, čime bi proizvodnja mogla biti pomerena za kasniji datum.

Playstation 4 konzola je u prvih 6 meseci prodata u oko 7,5 miliona primeraka, što znači da bi nova generacija imala slabiju prodaju na početku zbog slabije proizvodnje, a to bi moglo lako uticati i na cenu konzole.

Faktori koji ometaju proizvodnju Playstation 5 konzole su postojali i pre pandemije korona virusa, u vidu povećane potražnje za ram memorijom, što je dovelo do manjka na tržištu i istovremenog povećanja cene. Povećana cena komponenti može dovesti i do poskupljenja Playstation 5 konzole, zbog čega se planira ograničena prodaja tokom prve godine. Dok bi se potencijalno kasnije, sa smirivanjem situacije, cena dovela u planirane okvire.

Bloomberg je u izveštaju naveo da se u narednim mesecima situacija sa brojem uređaja planiranih za proizvodnju može promeniiti u zavisnosti od toga da li će se situacija sa korona virusom smiriti ili pogoršati.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top