Mobile

18 meseci nakon izlaska, mobilna verzija Fortnite: Battle Royale izašla na Play Store

Planetarni fenomen Fortnite: Battle Royale je u martu 2018. godine sa pojavljivanjem za mobilne uređaje privukao dosta pažnje i to ne samo zahvaljujući ranijoj popularnosti na drugim platformama, već zapanjujućoj odluci da ne izađe za Google Play Store.

Mnogima se ova odluka učinila suludom, jer je time Fortnite zaobilazio aplikaciju za distribuciju Android igara koja je instalirana na svakom mobilnom uređaju, dok je Epic Games mislio da je to ispravan potez kako  deo profita(30%) ne bi delio sa Guglom.

Dve godine i kusur kasnije, stvari se menjaju i Fortnite: Battle Royale postaje dostupan i putem Play prodavnice u istom obliku kao što je i do sada bio putem default instalera.

Epic Games je u zvaničnoj objavi povodom izlaska Fortnite za Play Store objavio da se na ovu odluku došlo zbog surovosti kompanije Gugl prema softveru koji se distribuira izvan Play Store. U izjavi je navedeno da postoje razne restrikcije i upozorenja prilikom instalacije igre čime se potencijalni korisnici “zastrašuju”. Ovime je stavljeno do znanja da su iz Epic Gamesa praktično primorani na ovaj potez kako bi Fortnite približili Android publici, i ostaju pri inicijalnom nezadovoljstvu prema 30% udela koji Google uzima od developera.

Kako će se situacija dalje razvijati i da li će Fortnite ovime dobiti značajno pojačanje u vidu igrača koji su čekali da se igra pojavi za Play Store, ostaje da vidimo u narednim mesecima.

Fortnite: Battle Royale sa Play prodavnice možete preuzeti putem ovog linka.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top