PC

Activision pravi “pakao” za one koji krše pravila, varalice će igrati protiv varalica

Kao i u svakoj besplatnoj multiplejer igri, varalice su pravi problem u Call of Duty: Warzone. Iako je do sada banovano preko 50.000 prekršilaca pravila, problemi su i dalje prisutni, zbog čega mnogi na konzolama gase crossplay kako bi sačuvali fer-plej komponentu.

Activision i Infinity Ward ozbiljno shvataju ovaj problem zbog čega su već uveli nekoliko mera, poput cinkarenja i prostog prijavljivanja varalica. Ono što je problem je da se ne može na svaku prijavu reagovati banom, pošto postoje i lažne prijave. Dok se ne potvrdi da neko stvarno vara i na koji način, pripremljen je specijalni tretman za sumnjive.

Infinity Ward je krerao server koji je namenjen isključivo varalicama, što znači da će se u jednom Warzone meču suočavati samo oni koji krše pravila, što zvuči dosta zanimljivo ako nas pitate. Samo zamislite reakciju i iznenađenje nekog ko vara, kada uđe u meč u kojem nije baš sve tako lako, pošto i ostali krše pravila. Kada nego dogura do pobede nagrada je trajni ban, što je možda blaga kazna, jer bi varalice trebalo umesto toga ostati zauvek zarobljene na takvim serverima.

U svakom slučaju, ove mere će odgovarati svim igračima, ali ne i varalicama, naravno. Pored ovoga, u pripremi su i prostiji alati za prijavu i monitoring čitera, koji će se pojaviti narednih nedelja.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top