PlayStation 5

Ubisoft je spreman na dodatna odlaganja igara ako se dolazak PS5 i XSX konzola pomeri

Priča o odlaganjima igara je ovih nedelja na sve strane, sa brojnim naslovima koji su već odloženi, neki do daljnjeg, a velike su šanse da će se sličan scenario odigrati i sa drugim naslovima.

Kompanija Ubisoft, koja za sada već ima nekoliko naslova odloženih bez novog datuma izlaska, navodi da je spremna na dodatna odlaganja, ako i dolazak naredne generacije konzola ne bude krajem ove godine. Direktor kompanije Ubisoft, Iv Gimo, je u intervjuu za NY Times naveo da rad od kuće nije znatno uticao na plan izdavanja igara, ali da nove konzole to mogu učiniti. Navedeno je da su partneri u stalnom kontaktu i da će odlaganje konzola rezultirati istom akcijom kod igara ove francuske kompanije.

To su naslovi poput Skull & Bones, R6 Quarantine, Gods & Monsters, kao i Watch Dogs Legion, koji je direktno planiran za izlazak sa next-gen konzolama. Uticaj bi se mogao proširiti i na druge naslove koji još uvek nisu zvanično najavljeni, poput nove Assassin’s Creed igre.

Od toga da li je pred nama veliki talas odlaganja predstojećih igara izgleda odlučuje jedan veliki faktor – konzole naredne generacije. Još od sredine prošle godine imamo naznake da Playstation 5 i Xbox Series X izlaze krajem 2020. godine, čime su mnogi developeri stupili u razvoj igara upravo za ove konzole kako bi na vreme uskočili u next-gen grupu.

Međutim, korona virus od početka godine vrši izuzetno negativan uticaj na proizvodnju konzola koji se dodatno pogoršava sa njegovim širenjem, i dovodi do nedostatka delova i sitne elektronike potrebne za sklapanje uređaja, zbog čega postoji šansa za poskupljenje. Zabrinutost fanova je dodatno produbljena nedavnim izveštajem koji govori da Sony za prvu godinu planira izuzetno ograničen broj Playstation 5 uređaja u prodaji, što bi moglo da dovede do porasta cena kod dobavljača i niza drugih problema u suštini. Microsoft se za sada nije oglasio sa sličnim planom, ali će se više detalja znati tokom maja meseca.

Disrupcija izazvana korona virusom ne utiče samo na sudbinu naredne generacije konzola, već donosi i probleme kompaniji Nintendo, koja se suočava sa velikom potražnjom Switch konzola, a zbog zastoja u fabrikama ne može da odgovori na tu potražnju.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top