Mobile

Umesto klasičnih bilborda, u Kini se za promociju igara koriste džinovski QR kodovi

U digitalnoj eri, i sam pojam marketinga je poprimio tu komponentu. To je u neku ruku olakšalo način da se dopre do eventualnih mušterija i potrošača, ali je otežano zahvaljujući velikoj konkurenciji.

Stoga se uvek razmišlja kako nadmudriti ostale i na neki jedinstven način privući korisnike. U Kini je reklamiranje igara podignuto na novi nivo, gde umesto običnih bilborda, koji kroz fotografije iz igre i pametni copywriting mame igrače, jedan izdavač koristi džinovski QR kod.

QR kod izgleda govori više od 1000 reči, pogotovu kada se nalazi na većem delu jednog nebodera. Ovom taktikom se koristi Bilibili, izdavač iz igre namenjene upravo kineskom tržištu – Princess Connect! Re:Dive – koja je još pre samog izlaska zabeležila više miliona registrovanih igrača i odmah po izlasku se našla u top 10 igara sa najvećom zaradom.

Bilibili je na jednoj zgradi postavio samo ogromni kod koji se može skenirati sa velike udaljenosti, ali bez ikakvih drugih detalja, niti kuda vodi, niti o kojem se proizvodu radi.

Kada bi prolaznici skenirali taj QR kod, on bi ih automatski odveo na digitalnu prodavnicu sa pozivom da preuzmu ovu igru. Iako deluje neuobičajeno, ova taktika je dosta dovitljiva. QR kodovi se masovno koriste u Kini, u praktično svim oblastima života, i samim tim je svaki prolaznik opremljen aplikacijom za skeniranje.
Tu je i faktor ljudske radoznalosti, koji utiče na to da ljudi prođu i zainteresuju se da skeniraju džinovski kod na zgradi pored koje prolaze.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top