PC

Novi mod za Half-Life: Alyx omogućava znatno bolje igranje bez VR uređaja

Za jako kratko vreme nakon izlaska se pojavio prvi mod koji je omogućio igranje Half-Life: Alyx bez upotrebe VR uređaja, ali je to iskustvo bilo dosta neprirodno, pošto je moder samo zaobišao zahtev za VR uređaj, dok su se kontrole i dalje morale zadavati posebnim kontrolerima.

Sada smo dobili jedan potpuniji mod, koji još više približava Alyx igranju putem tastature i miša. Za razliku od prvog, ovaj mod konvertuje gotovo sve VR mehanike iz igre u format koji omogućava kontrolisanje putem tastature.

Tu spada mehanike privlačenja objekata, klasično pucanje iz pištolja, i ostale mehanike koje su prisutne u igri. Video ispod prikazuje kako sve to izgleda, kao i sam način nišanjenja i kretanja po mapi. Funkcionalnost izgleda sasvim solidno, ali je potrebno još rada. Sa vizuelne strane, još uvek vidimo samo ruke Alyx, dok je ostatak tela “nevidljiv”, što će se verovatno prevazići nekim drugim vizuelnim modom.

Sada je već sigurno da moderi odlično napreduju u konvertovanju VR igre za uživanje u standardnom formatu, i jedva čekamo da vidimo kakva će situacija biti za nekoliko meseci.

Ovaj mod je trenutno u ranoj fazi i dostupan je samo Patreon pretplatnicima modera r57zone, a uskoro će se pojaviti i verzija koja će biti potpuno besplatna za sve.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top