Nintendo Switch

Protest za oslobođenje Hong Konga nastavljen u AC: New Horizons, Kina odgovorila zabranom prodaje igre

Pošto je pandemija korona virusa dovela do toga da se više o pola planete nađe u izolaciji, mnoge aktivnosti morale biti otkazane ili jednostavno prebačene u virtuelni svet.

Višemesečni protesti za oslobođenje Hong Konga i sprečavanje mešanja Kine u njegovo funkcionisanje su u stvarnosti bili prekinuti, ali su nastavljeni putem interneta. Igre su tako postale novo poprište protesta, pogotovu Animal Crossing: New Horizons, gde se može naći gomila ljudi sa transparentima i porukama kojima se poziva na revoluciju i oslobođenje Hong Konga.

Naravno, to nije moglo proći neopaženo, a vest je čak stigla i do kineskih vlasti koje su brzo i oštro reagovale zabranom prodaje igre u čitavoj Kini. Zvanične verzije igre za Kinu nema, pošto je potrebno proći specijalnu proceduru, ali obzirom na trenutnu situaciju, verovatno je i neće biti. Izdata zabrana se u ovom slučaju odnosi na prodavce koji su New Horizons uvozili kao igru namenjenu drugim tržištima i tako je prodavali igračima.

Ovo je poprilično oštra reakcija tamošnjih vlasti, ali ko želi da rizikuje i dalje može doći do svoje kopije igre, tako što će je kupiti ilegalnim putem od drugih manjih preprodavaca, što nosi svoj rizik.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top