PC

Witcher 3 do sada prodat u preko 28 miliona primeraka

iako je prošlo pet godina od izlaska, The Witcher 3: Wild Hunt i dalje beleži odličnu prodaju na svim platformama.

Kompanija CD Projekt je objavila najnoviji izveštaj poslovanja u prethodnom periodu gde je otkriveno da je broj prodatih primeraka ove popularne RPG igre prešao 28 miliona.

Poslednja objavljena cifra sredinom prošle godine je iznosila 20 miliona prodatih kopija ove igre, što znači da je prodaja u prethodnih nekoliko meseci bila izuzetno dobra. To je potvrđeno na 52. strani objavljenog izveštaja, gde je prodaja gotovo duplo bolja u odnosu na prethodne godine., i oko 53% prodaje sačinjava PC platfroma.

The Witcher 3 je 2019. godine dobio pravi porast popularnosti, pre svega dolaskom na Nintendo Switch, a krajem godine i sa izlaskom The Witcher serije na Netflix platformi, gde je u jednom trenutku zabeležen porast prodaje od 554 procenata.

Ova franšiza i dalje ostaje najbitniji izvor prihoda kompanije CD Projekt, pre svega treći deo, pošto je prema nekim izveštajima samo tokom prethodne dve godine samo na Steamu doneo zaradu veću od 50 miliona dolara, čime se ova kompanija našla na samom vrhu najprofitabilnijih u Poljskoj.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top