PC

Xbox Game Pass servis broji preko 10 miliona korisnika

Sa slabom ponudom ekskluziva za generaciju konzola na izmaku, Microsoft u gejming segmentu ne beleži preterani rast po zaradi u kvartalu koji je završen 31. marta.

Situacija je praktično ista kada je zarada u pitanju, sa oko 14 miliona dolara manjom zaradom u odnosu na isti period prošle godine. Sa druge strane, ova kompanija beleži veliki rast u broju korisnika Xbox Game Pass servisa koji je dostupan za konzole i za PC.

Direktor kompanije Majkrosoft, Satja Nadel, je tokom razgovora sa investitiorima izjavio da Xbox Game Pass beleži preko 10 miliona pretplatnika sa izuzetnom aktivnošću, dok se rast beleži i kod Xbox Live programa, gde postoji gotovo 90 miliona aktivnih korisnika.

Project xCloud, servis za strimovanje igara iz oblaka koji se trenutno nalazi u beta fazi testiranja, ima na stotine hiljada aktivnih korisnika, iako je servis dostupan samo u malom broju zemalja.

Xbox Game Pass i Project xCloud svakako imaju ogroman potencijal i beležiće rast u narednim mesecima, pošto po izuzetno povoljnoj ceni pružaju ogroman broj igara. Pogotovu Game Pass, koji dugi niz meseci ima akciju u kojoj se za samo 1$ nude tri meseca pretplate, a tu ujedno sve Xbox Game Studios igre postaju dostupne od prvog dana.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top