Nintendo Switch

Najbolje igre za maj 2020. godine

Au, kako vreme leti, već smo stigli do maja 2020. godine. Bilo kako bilo, igre nastavljaju da izlaze, s tim što je ovoga meseca ponuda nešto slabija, te nemamo preterano AAA igara, zbog čega sada sijaju manja ostvarenja koja bi inače promakla. Bez daljeg okolišanja, pred vama je TOP 9 igara koje izlaze ovog meseca i privlače najviše pažnje, a vi slobodno u komentarima navedite svoje favorite, iako se ne nalaze na listi.

Someday You‘ll return – 5. maj – PC, PS4, Xbox One

Mesec maj započinje sa izlaskom nove horor igre koja direktnu inspiraciju vuče iz Silent Hill serijala i sličnih igara, što znači da igrače očekuje dosta psihičke torture i zastrašivanja. Priča prati oca koji je nakon nestanka ćerke rešio da krene u pitragu za njom u šumama Češke, čija lepota ume da prevari. Radnja se odvija u drevnoj šumi koja je prepuna starih stvorenja i duhova koji će progoniti glavnog lika, ali mu kroz torturu objasniti šta mu se događa u životu. Stvorenja koja se pojavljuju u igru su kreirana na osnovu priča prepunih simbolizma i folklora koji vuče poreklo iz 9. veka. Glavne mehanike su preživljvanje pomoću kraftovanja opreme, spravljanja lekovitog bilja i interakcije sa svetom, u vidu praćenja tragova na zemlji i sličnih obrisa. Zanimljiv dodatak je sistem karme, zbog kojeg će svaka odluka imati određenu posledicu, dobru ili lošu u zavisnosti od izbora.

Population Zero – 5. maj – PC

Još jedan MMO stiže na Steam platformu, sa zanimljivim obrtom u survival žanru. Umesto preživljavanja u nedogled, ovde za to imate samo 168 sati(nedelju dana). Ovaj tvist zvuči veoma zanimljivo, jer nakon tog perioda planeta na kojoj se nalazite postaje nemoguća za život. Nakon perioda od sedam dana dolazi do resetovanja progresije, ali samo delimično, pošto se vraćate na početak sa svim prethodnim iskustvima i određenim aspektima koje se prikupili tokom igranja. Potrebno je izgraditi skrovište, istraživati planetu i napredovati kroz narativ koji je takođe prisutan. Ono što je još bolja stvar je da će se sa svakim nedeljnim ciklusom dodavati novi sadržaj u vidu regija, mehanika i sličnog, tako da su osveženja zagarantovana.
Grafički igra izgleda prelepo, i pomalo podseća na No Man‘s Sky. Samo se nadamo da sličnost neće pratiti i prvobitni skandal koji je ova igra imala.

Arboria – 7. maj – PC(Early Access)

U fazu ranog razvoja na Steamu se pridružuje fantazijski roguelite Arborioa. Ovaj naslov je zasnovan na simbolizmu i mešavini mitologija, i kome se nalazite kao Yotun, ratnik u borbi da spase svoje pleme od istrebljenja. Igrači odlaze u duboki podzemni svet koji je proceduralno generisan sa svakim novim igranjem, a pošto je u pitanju roguelite, toga će biti više puta. Na taj način je jedino moguće ostvarivati napredak, pošto nakon svakog pokušaja izlazite mudriji i sa raznim nadogradnjama i biomutacijama koje olakšavaju borbu protiv boss karaktera i drugih neprijatelja. Borbena mehanika je dinamičnog tipa sa izometričnim prikazom što će olakšati potrebu za brzim reagovanjem tokom igranja.

Before We Leave – 8. maj – PC

Ako želite da se opustite i udaljite od nasilnih igara prepunih ubistava i sličnog, onda će Before We Leave biti prava igra za vas. Ovaj naslov studija Balancing Monkey Games nudi iskustvo izgradnje kolonije na udaljenoj planeti bez nasilja. U kampanji je cilj da se iznova izgradi civilizacija kroz sakupljanje resursa, širenje znanja i infrastruture, dok od skormnog početka ne dogurate do tehnologije sa kojom ćete moći da izgradite međuplanetarnu mrežu. Igra nudi dosta strateških elemenata menadžmenta resursima sa kojima će vaša kolonija rasti, samo je potrebno čuvati se intergalaktičkih kitova.

Star Wars Episode 1: Racer – 12. maj – PS4, Switch

Čuvena igra inspirisana podracing trkama viđenim u Star Wars: Episode I, sada dolazi i na moderne konzole – PS4 i Switch. Igra je u onom izdanju u kojem se pojavila 1999. godine, tako da se ne radi o remasteru već samo o portu. Racer nudi odlično iskustvo trkanja raznim letelicama sa svih 25 učesnika, dostupnih za igranje, 8 mapa na kojima je moguće trkati se, a tu je i opcija za nadogradnju podracera.
Šteta što nismo dobili remaster ili rimejk ove kultne igre, ali je lepo videti da će i PS4 i Switch platforme imati split-screen multiplejer.

The Wonderfull 101: Remastered – 22. maj – PC, PS4, Nintendo Switch

Igra koja se originalno pojavila za Wii U 2013. godine i koja je igračima omogućila da se igraju sa stotinu heroje – The Wonderful 101 – sada dolazi u vidu remastera zahvaljujući studiju Platinum Games. Remaster nije namenjen samo za Switch uređaje već dolazi i na ostale platforme sa osveženom grafikom i poboljšanim kontrolama koje će biti znatno lakše u odnosu na original. Ova akciona igra pruža veliku količinu različitog sadržaja, zahvaljujući velikom broju heroja koji poseduju jednistvene moći, koje će se koristiti u borbi sa zanimljivo urađenim svetom i grafičkim stilom.

Maneater – 22. maj – PC(EGS), PS4, Xbox One, Switch

Jedna od zanimljivijih igara na koju se dugo čeka je Maneater, u kojoj menjate stranu. Umesto kao čovek koji pokušava da se spase, vi ćete igrati kao ultimativni predator morskih dubina – džinovska ajkula. Igra je kreirana kao RPG, pa tako započinjete kao ajkulica, žderete kroz ekosistem i preživljavate kako bi izrasli do finalne forme. Tada vaša poslastica postaju (mahom)nedužni plivači. Postoji opcija za nadograđivanje osobina ajkule koju kontrolišete, a postoji i priča koja predstavlja parodiju na rijaliti emisije. Maneater nudi ogromno vodeno okruženje sastavljeno od 7 regija koje ćete istraživati kroz razne stadijume rasta i to sa sve smenjivim ciklusom dana i noći.

Saints Row The Third Remastered – 22. maj – PC(EGS), PS4, Xbox One, Switch

Dok fanovi očekuju najavu najnovije pete igre u Saints Row franšizi, Deep Silver donosi remaster verziju igre Saints Row: The Third. Dobro poznata priča u kojoj sami postavljate pravila dolazi sa osveženom grafikom koja će načiniti grad Steelport lepši nego ikada, a tu su i brojna druga poboljšanja. Originalna priča je upotpunjena svim DLC sadržajem koji se pojavljivao nakon izlaska originala. Saints Row The Third donosi dosta ludog gejmpleja sa bogatim arsenalom i puno komičnih scena, a sve možete proživeti u društvu prijatelja zahvaljujući kooperativnom modu.

Minecraft Dungeons – 26. maj – PC, PS4, Xbox One, Switch

Mojang donosi sasvim novo iskustvo za fanove Minecrafta u vidu spin-off dungeon crawlera, koji nema mehanike kraftovanja i gradnje. Umesto toga, u kockastom svetu istražujete proceduralno generisane pećine u kojima vas očekuju zamke, skrivena blaga i zagonetke koje morate rešavati kako bi napredovali. Minecraft Dungeons je maksimalno uprošćen za maksimalnu zabavu, tako da nema ni sistema klasa ili nadogradnji, već je moguće odabrati bilo koje oružje sa oklopom i stupiti u avanturu. Mojang je objavio da će igra podržavati multiplejer za do 4 igrača, u lokalnom i multiplejer obliku.
Ovo je odlično osveženje od standardnih avantura u Minecraft svetu, ali opet ne preterano različito.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top