PC

Half-Life: Alyx doveo do velikog povećanja broja korisnika VR uređaja na Steamu

Ako ste u skorijem periodu koristili Steam, verovatno ste imali priliku da se susretnete sa prozorčićem koji vas je pozvao na učestvovanje u kratkoj anketi, sačinjenoj od prostog uzimanja podataka o hardveru.

Rezultati te ankete su sada objavljeni i najviše pažnje privlače brojke u segmentu virtuelne realnosti, i to naravno zahvaljujući izlasku Half-Life: Alyx. Broj vlasnika VR uređaja se tokom aprila na Steamu uvećao za čak 950.000, gde spadaju korisnici Steama koji su u prethodnom periodu bili aktivni na ovoj platformi sa priključenim uređajem za virtuelnu realnost.

Road to VR otkriva da sa ovim pojačanjem, VR korisnika ukupno ima 2,7 miliona, što je svega 2% od ukupnog broja korisnika Steam platforme. To ne znači da je povećanje od gotovo milion VR uređaja bez nekog preteranog značaja, već se vidi direktni uticaj koji je Half-Life franšiza imala na odluku igrača da sebe počaste igrom Alyx i VR headsetom.

Alyx je jedna od prvih AAA igara koja je izašla kao VR-only, a u budućnosti će defintiivno biti još igara ovog tipa od strane raznih izdavača, pa samim tim će broj korisnika dodatno rast.

Možda bi u ovom slučaju broj vlasnika VR uređaja na Valveovoj platformi bio veći da Index VR nije bio rasprodat u mesecima pre nego što je Half-Life: Alyx izašao.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top