PlayStation 4

Sony otkrio ko stoji iza procurelih detalja priče za The Last of Us 2

Jedno od možda najvećih curenja informacija, kada su u pitanju video igre, odigralo se nedavno sa The Last of Us 2, kada su se na internetu pojavili veliki spojleri koji bi praktično uništili iskustvo igranja onima koji na njih nalete.

Podaci su otkrili listu nivoa, sadržaj, ali i kraj i sudbine karaktera ovog serijala. Oni su prema prvim saznanjima došli od strane bivšeg zaposlenog u studiju Naughty Dog, koji je navodno rešio da se na taj način osveti zbog neisplaćenih zarada ili sličnih problema.

Pročitajte još: Potrebno je minimum 100GB prostora za preuzimanje The Last of Us 2

Međutim, kompanija Sony je sada uspela da identifikuje pojedince odgovorne za ovaj leak. U zvaničnoj objavi je navedeno da informacije nisu procurele od strane zaposlenih u kompaniji ili studiju Naughty Dog, već su za to odgovorni hakeri koji su pronašli bezbedonosni propust na sajtu.

Pošto se radi o tekućoj istrazi povodom procurelih informacija, konkretne detalje o odgovornim osobama, kako tok istrage ne bi bio ugrožen, ali će se više detalja verovatno saznati uskoro. Ako je Sony uspešno identifikovao pojedince koji stoje iza ovog poteza, vrlo je verovatno da ih očekuje stroga kazna, bilo zatvorska ili novčana, pošto je ipak u pitanju The Last of Us 2, najiščekivanija Playstation 4 ekskluziva.

Procureli detalji igre su se na internetu pojavili dok je datum izlaska još uvek bio nepoznat, ali je ubrzo nakon toga sa izvinjenjem povodom dodatnog odlaganja, otkriveno da TLOU 2 konačno izlazi 19. juna.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top