PlayStation 5

AMD pojačava proizvodnju čipova za Playstation 5 i Xbox Series X konzole u susret izlasku

Sa objavljenim specifikacijama za Playstation 5 i Xbox Series X konzole, otkriveno je da su kompanije Sony i Majkrosoft odlučile da produže partnerstvo AMD-om, što je ovog proizvođača primoralo da ubrza proizvodne trake.

Vođa firme AMD, Lisa Su, je u nedavno objavljenom finansijskom izveštaju potvrdila da u ovom kvartalu počinje masovna proizvodnja specijalnih Zen 2 i Navi čipova kao procesora i grafičke jedinice za Playstation 5 i Xbox Series X konzole. Otkriveno je da su Majkrosoft i Soni poručili veliki broj čipova u susret izlasku next-gen konzola planiranom za prazničnu sezonu, što će AMD verovatno i ispuniti kroz sada pojačanu porizvodnju.

Ovo je jedan izuzetno dobar znak kada je dolazak novih konzola u pitanju, jer je proizvodnja čipova, glavnih komponenti, počela kao što je i planirano i pored problema izazvanih korona virusom. U izveštaju se ne spominje da li će to imati nekog uticaja na cenu konzola ili će i ona ostati kao planirana.

Pročitajte još: Playstation 5 vs Xbox Series X – bitka “na papiru”

Sa druge strane, ostali proizvođači delova mogu izazvati probleme kod novih konzola, pogotovu kada su u pitanju SSD i RAM memorije. Sony je na potencijalne probleme prema nekim navodima već odreagovao smanjenjem početne proizvodnje PS5 uređaja za prvu godinu, što je manje u odnosu na isti period za prošlu generaciju, ali je plan verovatno takav kako bi se izbeglo odlaganje izlaska konzole i igara, a samim tim i gubitak trke.

Glavni ljudi Xbox brenda su u nedavnom razgovoru izjavio kako odlaganja izlaska XSX konzole definitivno neće biti, ali isto ne mogu garantovati za igre. AMD je na vreme shvatio ozbiljnost situacije i pozdravljamo poštovanje rokova i pored izuzetno teško situacije izazvane korona virusom.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top