PC

Activision-Blizzard u prvom kvartalu ove godine zabeležio 21% veću zaradu u odnosu na prošlu godinu

Kompanije uveliko objavljuju rezultate zarade ostvarene tokom prvog kvartala 2020. godine, među kojima se nalazi Activision-Blizzard sa profitom većim od očekivanog.

Prema izdatom finansijskom izveštaju, ova kompanija je u odnosu na isti period prošle godine ostvarila rast zarade od čak 21%, povećanje vrednosti akcija, kao i povećanje igračke baze, što je mahom rezultat pandemije korona virusa i potrebe da veliki broj ljudi vreme provodi kod kuće u samoizolaciji.

Veliki faktor kada je u pitanju povećanje zarade je Call of Duty: Warzone, besplatni Battle Royale naslov koji je za samo mesec dana prikupio preko 50 miliona igrača. U finansijskom izveštaju Activisiona je navedeno da, pored profita kroz kupovinu kozmetike, Warzone ima veliku ulogu u usmeravanju igrača na kupovinu Modern Warfare naslova koji se pojavio prošle godine.

World of Warcraft i Overwatch su takođe zabeležili povećano interesovanje igrača u prošlom kvartalu, što je ujedno dovelo do povećane zarade. Ovaj uspeh kompanije pomaže u održavanju planiranih rokova i pored problema izazvanih korona virusom, a veći profit će verovatno dovesti do ulaganja u nove franšize.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top