Nintendo Switch

Do sada prodato oko 56 miliona Nintendo Switch konzola, Animal Crossing: New Horizons je apsolutni hit

Tri godina nakon premijernog pojavljivanja, prenosiva konzola Nintendo Switch nastavlja sa odličnom prodajom. Broj ukupno prodatih primeraka ove konzole je od prošlog izveštaja japanske kompanije porastao za 3 miliona.

Switch je do sada prodat u oko 55,7 miliona primeraka, čime je zabeležen nešto blaži rast u odnosu na prošlu sezonu, pošto se radi o periodu nakon praznika, a ujedno i o početku nestašice konzole na tržištu. Nintendo je zadovoljan dosadašnjom prodajom, ali je uzdržan kada su u pitanju prognoze za naredni period, upravo zbog nestašice na tržištu zbog koje je tek nedavno naređeno pojačanje proizvodnje.

Kada su u pitanju video igre, beleže se novi rekordi. Još uvek sveži Animal Crossing: New Horizons je postao najbrže prodavana igra za Nintendo Switch, sa 13,4 miliona primeraka. Ovaj naslov je svima poslužio kao odlična zabava tokom trajanja pandemije korona virusa, tako da je odlična prodaja sasvim očekivana.

U finansijskom izveštaju se navodi da i drugi Switch naslovi beleže povećanje prodaje, Mario Kart 8 sa 24,7 miliona, Super Smash Bros sa 18,8 miliona i Breath of the Wild sa Super Mario Odyssey su na oko 17 miliona prodatih primeraka. Nintendo rukovodstvo je upozorilo da bi situacija sa korona virusom koja je daleko od završene mogla dovesti do odlaganja Switch ekskluziva, gde se ubraja nova Legend of Zelda igra i Bayonetta 3.

Kada se situacija popravi i popune police sa Switch konzolama, Nintendo će ponovo zadovoljno trljati ruke.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top