Vesti

Xbox i Ubisoft svesni negativnih reakcija publike na nedavnu prezentaciju, “postavili smo pogrešna očekivanja”

Ovog četvrtka smo imali prvi veći događaj koji je imao veze sa igrama za narednu generaciju konzola, prvenstveno namenjenih Xbox Series X. Organizatori Inside Xbox su događaj promovisali kao mesto na kojem ih predstavljanje next-gen gejmpleja sa značajnim skokom u odnosu na trenutnu generaciju.

Na ovom događaju smo imali prilike da vidimo najave nekoliko novih naslova, ali gejmpleja gotovo jedva da je bilo. Određeni deo najavljenih igara je imala mahom sinematike koji su napravljeni “in-engine”, a aktuelnog gejmpleja je bilo samo na par sekundi.

Najviše kritika je upućeno ka “gejmplej” trejleru za Assassin’s Creed Valhalla, od kojeg se očekivao demo koji će prikazati više o igri, ali je zapravo prikazan video u kojem jedva da je bilo gejmpleja.

Ove kritike nisu zaobišle organizatore i kompaniju Ubisoft, zbog čega su objavljene izjave u vidu izvinjenja. Vođa odseka za marketing u Xboxu, Aron Grinberg, je izjavio kako su “postavili pogrešna očekivanja” i da je možda bilo bolje da nije bilo nikakvih objava u susret novoj epizodi Inside Xbox, kao što je do sada bilo slučaj.

Kreativni producent iza AC Valhalla, Ašraf Ismail, je takođe svestan negativiteta vezanog za prekršeno obećanje, pošto trejler na jutjubu ima preko 34.000 dislajkova i 20k lajkova. On je na svom Twitter profilu objavio da su fanovi sa pravom očekivali više, ali da je potrebno da se još malo strpe kako bi videli bolji prikaz gejmpleja

Microsoft planira da u narednim mesecima održi različite događaje, a za jul je već isplanirano predstavljanje konkretnih Xbox Series X ekskluziva, odnosno igara iza kojih direktno stoji Xbox Game Studios grupa. Na taj način bi im bilo bolje da marketing nadalje odrade kako valja, i ovo je odlična prilika da nauče na sopstvenim greškama.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top