PlayStation 5

Sony uverava da razvoj igara teče neometano, nema odlaganja za Playstation 5

Playstation 5 - PS5

Zbog i dalje aktuelne situacije sa korona virusom na tržištu video igara se javljaju mnogi logistički problemi koji otežavaju razvoj igara i dovode do nestašice resursa.

Do sada je bilo nekoliko glasina koje navode da postoji šansa da se dolazak naredne generacije konzola pomeri, pogotovu kada je u pitanju Playstation 5, ali Soni navodi da nema razloga za brigu.

U nedavno objavljenom finansijskom izveštaju, koji otkriva i dalje jaku prodaju PS4 konzole, navedeno je da okvirni period dolaska za Playstation 5 ostaje isti kao i do sada – predstojeća praznična sezona. Ali konkretniji datum nije pružen kao oktobarski, koji je naveden u oglasu za posao.

(tekst se nastavlja ispod)
Dual Sense PS5 kontroler

Ovako će izgledati Playstation 5 kontroler, nazvan Dual Sense

Soni je naveo da problema ima i da je korona virus doveo do raznih izazova u pripremi procesa proizvodnje i testiranja, ali je sve to prevaziđeno i nastavlja se po planu. U izveštaju nije navedeno koliko je planirano uređaja za početnu prodaju, tako da nema potvrde glasina o ograničenom broju.

Pročitajte još: Playstation 5 vs Xbox Series X – bitka “na papiru”

Što se tiče razvoja igara, i tu sve teče po planu i pored toga što svi developeri rade od kuće, tako da odlaganja next-gen ekskluziva neće biti. Ogromne nade se polažu u ekskluzivne naslove, pošto će one biti glavni izvor zarade sa narednom generacijom konzola, i olakšanje je samim tim veliko.

Dobro je čuti da će Playstation 5 izaći kao što je planirano, ali ostaje tek da se vidi da li će Soni uspeti da održi planiranu cenu konzole, pošto će to biti glavni faktor u početnom uspehu naredne generacije.

Sada ostaje još da vidimo kako PS5 izgleda i koje igre dobija, što će se odigrati u junu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top