PC

Fil Spenser: Uticaj korona virusa na produkciju video igara će se videti tek naredne godine

Pandemija korona virusa je na samom početku donela problema u lukrativnoj industriji igara, u vidu prelaska na režim rada od kuće, što je izazvalo razne logističke probleme i blaža odlaganja igara. Vođa brenda Xbox, Fil Spenser, veruje da je ovo samo početak i da se pravi efekat tek treba prikazati.

Glavna tema nedavnog intervjua za portal Business Insider je bila naredna generacija konzola i igara,  gde je Spenser po ko zna koji put izjavio da nema promene u planiranom datumu dolaska Xbox Series X konzole, kao i da nema većih problema u razvoju startne ponude igara.

Međutim, navodi se da će se uticaj na produkciju video igara odraziti tek 2021. godine, kao i da će se tada videti znatno više odlaganja. To pre svega važi za naslove koji su u početnim fazama produkcije, gde je rad sa početkom pandemije praktično zaustavljen.

Halo Infinite je jedan od naslova koji se treba pojaviti zajedno sa Xbox Series X

Spenser kao glavni element svakog naslova navodi snimanje pokreta(motion capture), što je proces koji se obavlja u specijalno dizajniranim studijima sa velikim timovima i kontaktom između glumaca, što nije izvodljivo tokom trajanja pandemije.

Slična situacija je vezana i za audio produkciju, pogotovu za veće grupacije ljudi gde spada snimanje muzike od strane orkestra ili sličnog. Za sada ne postoji način da se ovo na neki način zameni. Motion Capture je postao sastavni deo igara koji produkuje realistične animacije karaktera u video igrama i daje brojne druge blagodeti kod krajnjeg proizvoda.

Studiji koji su ovaj proces već završili se nalaze u dobroj poziciji, ali će ostali morati da traže alternativu ili da jednostavno odlože svoj projekat dok se faza produkcije ne privede kraju. Pre nekoliko nedelja smo pisali o tome da bi neki developeri mogli smanjiti obim sadržaja u video igrama kako ne bi pomerali datum izlaska, što je izgleda praksa koja će trajati duže nego što se očekivalo.

Tvrdnje vođe Xbox brenda svakako imaju smisla, a ozbiljnost odlaganja će zavisiti od dužine trajanja pandemije i eventualnog povratka u studije.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top