PC

Kako bi se izborio protiv čitera, CoD Warzone zahteva potvrdu novih naloga SMS porukom

Borba protiv varalica je gorući problem u velikom broju multiplejer naslova, pogotovu onih besplatnih u koje se ubraja Call of Duty: Warzone.

Pošto je izgrađen na osnovama igre Modern Warfare, čiterima je bilo dosta lakše da razviju sredstva kojima se stiče nedozvoljena prednost, ali Infinity Ward je od samom starta krenuo u oštru borbu, te je od poslednjeg izveštaja banovano oko 60.000 varalica.

Ipak, problem je daleko od rešenog, pošto ni takozvani pakleni lobiji, gde varalice igraju protiv varalica, ne pružaju mnogo pomoći. Zbog toga je pokrenuta nova mera kojom bi kršenja pravila trebalo biti otežano – dvofaktorska autentikacija putem SMS poruka.

Ova bezbedonosna mera je pokrenuta za sve nove igrače koji kreiraju nalog za Warzone na PC-u, platformi koja potvrđeno ima najviše varalica. Na taj način, pri kreiranju naloga je potrebno uneti i broj mobilnog telefona na koji dobijate kod koji funkcioniše za potvrdu profila.

Dvofaktorska autentikacija putem SMS poruke znači da igrač koji bude banovan zbog varanja tokom kreiranja novog naloga mora priložiti i novi broj. Ova mera može doprineti do smanjenja broja varalica, ali alternativnih načina u zaobilaženju ovog pravila svakako ima.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top