Mobile

Minecraft ima preko 126 miliona mesečno aktivnih igrača

Studio Mojang proslavlja 11 godina od izlaska kockaste avanture Minecraft, igre koja i pored starosti od decenije i jače ne jenjava po popularnosti.

Povodom ovog jubileja je otkiveno da je sada Minecraft još popularniji nego prethodnih godina, pošto iza sebe mesečno ima preko 126 miliona aktivnih igrača, što je povećanje od oko 35 miliona igrača u odnosu na cifru objavljenu pre 12 meseci.

Što se tiče prodaje koju Minecraft beleži, i tu se beleži veliko povećanje. Broj prodatih primeraka je samo tokom prošlog meseca povećan za oko 25%, verovatno zbog pandemije korona virusa, pa je tako ukupna cifra premašila 200 miliona prodatih kopija.

Odlična prodaja i zainteresovanost za Majnkraft je povod za proširenje developera Mojang, koji sada iza sebe broji nekoliko studija upošljenih na nekoliko različitih projekata, od kojih je jedan Minecraft Dungeons, dok ostatak nije poznat javnosti, barem trenutno. To je oglašeno prikazom novog imena i logoa, takozvani rebranding.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top