PlayStation 5

Soni potvrdio da će uskoro otkriti Playstation 5 igre

Playstation 5 igre su trenutno pod največim znakom pitanja, prvenstveno ekskluzive o kojima nije bilo nikakvih reči do sada. Znamo da će se nekoliko igara studija koje nisu u vlasništvu Sonija pojaviti za ovu konzolu, kao što je Godfall, Observer i neki multiplejer naslovi, ali o najboljem što Soni poseduje do sada nije bilo reči.

To će se promeniti(konačno!), pošto je sada direktor Keničiro Jošida najavio da će Playstation 5 igre uskoro biti otkrivene. Tačan datum otkrivanja nije pružen, ali je tokom sastanka vezanog za strategiju kompanije rečeno da možemo očekivati solidan broj naslova koji će probuditi interesovanje fanova.

Među igrama koje će biti otkrivene se nalaze first-party ekskluzive, kao i naslovi studija koji se ne nalaze u vlasništvu Sonija. Direktnor Sonija je naveo da se mogu očekivati revolucionarna i imerzivna igračka iskustva, ali ćemo to videti tek kada se otkrije više detalja.

Ovo je prvi put da je iz kompanije Sony stiglo zvanično obaveštenje vezano za next-gen igre, pošto smo do sada imali samo razne pretpostavke insajdera industrije i navodno obaveštenih ljudi. Prema njihovim rečima, igre za nadolazeću konzolu nove generacije će biti otkrivene u junskom izdanju Playstation magazina, dok će velika prezentacija biti održana 4. juna. Ipak treba sačekati zvaničnu najavu prezentacije, pošto su datumi podložni promenama zbog korona virusa, što je delom i razlog Sonijevog držanja datuma u tajnosti.

Moramo priznati da je pomalo frustrirajuće dobijati ovakve izjave, koje donose mešavinu uzbuđenja i razočarenja, pošto još uvek nismo videli ništa konkretno. Čak i Microsoft na svojem predstavljanju gejmpleja za Xbox Series X nije otkrio ništa fabulozno, pošto gejmpleja nije bilo u velikom delu predstavljenih igara.

Za sada nam je potrebno samo strpljenje, i nadamo se da će ovoga puta “uskoro” stvarno to i značiti.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top