PC

Amazonova besplatna pucačina Crucible dostupna putem Steama, ali samo u Severnoj Americi

Amazon Game Studios je pred publiku i igrače doveo svojeg multiplejer pulena Crucible. Igra je ranije najavljena kratkim trejlerom, gde je otkiveno da izlazi tokom maja, što se sada i odigralo, ali ne baš kako je planirano.

Crucible se na Steamu pojavio par sati kasnije nego što je originalno najavljeno i to samo za tržište Severne Amerike, ne igračima u celom svetu, tako da kod nas u Evropi igra zapravo još uvek nije dostupna. Ova promena nije obrazložena, ali je navedeno kako će besplatni naslov uskoro postati dostupan ostatku sveta.

Crucible kombinuje dosta elemenata iz više različitih žanrova, gde imamo heroje sa specifičnim ulogama kao u igri Overwatch, ali i elemente iz Dota 2 i Battle Royale igara. Svog karaktera možete levelovati tokom meča sakupljanjem iskustva i odabirom određenih sposobnosti ili oružja u zavisnosti od najslabije karike koju mislite da imate.

Modova igranja za početak ima 3, i svi su kompaktni sa manjim grupama igrača koji se suočavaju na mapi. Heart of the Hives je PvPvE mod u kojem se borite oko objektiva sakupljanja određenih predmeta, ali ljudski protivnici nisu jedina pretnja. Harvester Command kao da je izašao iz MOBA naslova pošto cilj nije puko ubijanje, već sakupljanje monete zvane Essence rasute po mapi, prvi tim koji sakupi 100 poena pobeđuje.

Alpha Hunters je treći mod igranja u Battle Royale fazonu, očigledno, ali sa zanimljivim obrtom. Ovde nema opcije za povratak u borbu putem revive mehanike, već kada jednom stradate završili ste igru. Cilj je ostati poslednji na nogama, a za to možete ući u privremeno savezništvo sa drugim neprijateljem zarad obostrane dobiti, ali čuvajte leđa.

Sam koncept igre deluje zanimljivo, ali već tokom prvih nekoliko sati na Steamu imamo drugačiju sliku – mahom negativne recenzije igrača,, sa svega 39% pozitivinih ocena u trenutku pisanja ove vesti. Prvenstveno deluje kao da igri treba još rada, što će verovatno i dobiti u narednom periodu.

Za sada čekamo da se pojavi i kod nas.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top