PC

G2A zarađivao od prodaje ukradenih kodova za video igre izdavača Wube

G2A već od ranije važi za distributera ključeva sa mutnim radnjama i nizom problema za one koji se odluče da tim putem uštede koji dolar. Ova platforma je godinama optuživana za preprodaju ukradenih ključeva, sa developerima koji su sami tvrdili da je bolje piratizovati igre nego kupovati ih sa G2A.

G2A je na razne načine pokušavao da se pokaže u što boljem svetlu, ali to nije pošlo za rukom, pogotovu ne sada. Kompanija je sada otvoreno priznala da je prodavala ukradene ključeve za aktivaciju igara, ali samo za slučaj studija Wube, kreatora igre Factorio.

Ovaj studio je uputio žalbu G2A sa navodom da je nekoliko stotina ključeva ukradeno, a to je i potvrđeno. Oko 200 ključeva je ukradenih kodova za igre je ilegalno distribuirano, pa je G2A rešio da samovoljno nadoknadi štetu u 10 puta većem iznosu od pretpljenog gubitka. Developeru će biti uplaćeno oko 40.000 dolara kao naknada, dok će se nastaviti istraživanje kako bi utvdili da još neki studio nije imao istih problema.

Ovo više liči na neki medijski potez, pošto G2A nigde ne priznaje otvoreno ovu grešku, već to zaobilazi sa drugim obećanjima. Naknada štete ovom developeru dolazi i iz razloga što je on jedini “naseo” na ulazak u partnerstvo, koje se vezivalo za smelu izjavu G2A da će developerima upravo nadoknađivati ilegalno distribuirane igre.

Za sada nije poznato da li će isto biti učinjeno i za studije koji nisu parneri, a čiji se ključevi mogu naći u distribuciji.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top