PC

GTA 5 do sada prodat u preko 130 miliona primeraka

Take-Two Interactive je izdao najnoviji finansijski izveštaj sa jakom zaradom u završenoj fiskalnoj godini i prethodnom kvartalu, gde je stariji naslov nastavio svoju dominaciju. To je Grand Theft Auto 5.

Ovaj naslov studija Rockstar Games je dodatno ojačao svoje mesto po pitanju najprodavanijeg medija u industriji zabave, sada sa preko 130 miliona prodatih primeraka.

Naravno, u ovih 130 miliona se ne ubrajaju kopije koje su besplatno podeljene tokom promocije na Epic Games Store, gde je GTA 5 bilo moguće uzeti potpuno besplatno, pošto je izveštaj sačinjen na osnovu podataka prikupljenih do 31. marta.

Pošto je GTA 5 bio besplatan na EGS, prodaja će se sada značajno usporiti, ali to ne znači da će popularnost opasti, već je priliv novih igrača omogućio da igra bude “življa” nego ikada. Takođe, veliki deo profita od ove igre dolazi putem GTA Online komponente, što je verovatno i cilj bio sa ovom besplatnom promocijom.

Take-Two je u izveštaju podelio i ambiciozne planove po pitanju budućnosti, gde u narednih 5 godina planira da izda 93 naslova. Od te cifre čak 72 je namenjeno računarima i konzolama, a polovina dolazi iz već postojećih franšiza. Nije bilo reči o kojim se igrama radi, tako da ni sada nismo dobili potvrdu da GTA 6 uskoro izlazi, ali ne gubite nadu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top