Nintendo Switch

U aprilu ostvarena rekordna prodaja igara i hardvera

Korona virus je zasigurno izazvao dosta problema u svakoj oblasti poslovanja i generalnog života. Do sada smo pisali o brojnim odlaganjima i problemima sa proizvodnjom, kao i da će produkcija igara tek biti ugrožena.

Ipak, i pored svega toga, u aprilu je ostvarena rekordna prodaja hardvera i video igara, kada su u pitanju Sjedinjenje Države, gde su korisnici utrošili ukupno 1,5 milijardi dolara na ige i hardver.

Prema izveštaju NPD grupe, april je bio rekordni mesec po pitanju prodaje, sa povećanjem od čak 73% u odnosu na prošli april. Prodaja u prvoj trećini godine je takođe zabeležila pojačanje, pošto je 4,5 milijardi za 12% više u odnosu na isti period prošle godine.

Jaki mesec je obeležila odlična prodaja igara pre svega, sa Final Fantasy 7: Remake, CoD Modern Warfare, Animal Crossing: New Horizons i drugim igrama. FFVII rimejk je za samo par nedelja postao najprodavanija igra meseca. Ispod možete videti povećanje prodaje igara, kao i ponovnu popularnost onih koje su ranije objavljene.

Prodaja konzola u aprilu mesecu je takođe bila odlična, gde je Nintendo Switch za taj period prodat u preko 800.000 primeraka, dok su Playstation 4 i Xbox One konzole na izmaku takođe zabeležile odličnu prodaju, 411.000 i 329.000 primeraka respektivno.

Povećana prodaja Xbox One konzole je pravo iznenađenje na listi, pošto je ona imala dosta slabu prodaju svih ovih godina, ali je korona mnoge primorala da je ugrabe, na šta je uticao i veliki broj popusta. Switch je imao najbolji mesec od pojavljivanja 2017. godine, i odličnu prodaju je dostigao i pored velikih nestašica u prodavnicama koje trenutno još uvek nisu rešene.

Rekordna prodaja dolazi iz razloga što su mnogi primorani na samoizolaciju i igre su naravno najbolji izvor zabave. Digitalna prodaja je svakako dominantna, ali je primećeno i povećanje fizičkih kopija igara od 8% u odnosu na isti period prošle godine.

Iako je ovaj izveštaj NPD grupe vezan samo za SAD, prodaja u ostalim državama sveta je takođe imala povećanje igrača u igrama, a samim tim i potrošnje novca na kupovinu istih.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top