PC

Izgleda da demo za Unreal 5 bolje radi na PC-u nego na Playstation 5 konzoli

Pre par nedelja je sve “oduvao” prikaz grafike koju će doneti Unreal Engine 5, sa demo igrom koji je pokretala Playstation 5 konzola. Sa tom prezentacijom je napomenuto da je Playstation 5 konzola trenutno jedina sposobna da pokreće demo zbog SSD-a koji je dizajnirao Soni, sa brzinom i duplo bržom u odnosu na najbrži SSD koji se koristi za PC.

Demo je na konzoli radio u 30FPS i rezoluciji manjoj od 4K, 1440p, kao najveće dostignuće za sada, ali izgleda da demo radi bolje na modernom računaru. Epic Games China je demo pokrenuo na laptopu sa RTX2080 grafikom i 970 Evo SSD-om i dobijeno je 40FPS-a u 1440p rezoluciji, što praktično znači da demo radi bolje da laptopu nego što je veličano na Playstation 5 konzoli.

Naravno, RTX 2080 je grafička kartica skuplja od same cene kompletne Playstation 5 konzole, ali je 970 EVO SSD prilično pristupačan sa cenom i brzinama koje nudi, tako da je izgleda hardver računara već u rangu sa novom konzolom. Naravno cena je drugi faktor, ali pošto Nvidia i AMD uveliko rade na narednim linijama procesora i kartica, cene će ići niže i fotorealistični gejming će postati pristupačniji kada Unreal 5 uđe u masovnu upotrebu za produkciju igara krajem naredne godine.

Dosta prašine se diglo oko ove izjave, i pokušano je da se ona opovrgne raznim pravdanjima. Realnost je i da je Unreal 5 endžin još uvek u ranoj fazi, i da će se dodatnim prilagođavanjem kvalitet očuvati, a frejmrejt povećati na željenih 60FPS na konzolama, dok će to na PC-u biti nadmašeno kao do sada.

Da li se Epic Games samo trudi da opravda partnerstvo sa Sonijem, ili je i trenutno najmoćniji hardver namenjen običnim potrošačima stvarno slab za tehnologiju koju nosi Unreal 5, saznaćemo u narednim mesecima.

Da li je Playstation 5 već nadjačan od strane laptopa ostaje tek da se vidi kada se igre najavljene za narednu generaciju pojave  i na jednoj i na drugo platformi.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top