PC

Otkriveno kako izgleda alfa verzija Steam platforme za Kinu

Steam platforma je praktično dostupna u celom svetu bez ikakvih ograničenja za korisnike, ali ne i u Kini. Zahvaljujući strogim zakonima i specijalnim procedurama, developeri za ovo tržište moraju naći posebnog izdavača, a u velikom broju slučajeva potrebno je raditi novu prilagođenu verziju igre.

Takva je i situacija sa Valveovom platformom koja je već nekoliko godina u izradi za kinesko tržište, ali je još uvek moguće koristiti opštenarodnu verziju. Zahvaljujući nedavno procureloj alfa verziji Steama, dobili smo uvid u to šta će se sve razlikovati u odnosu na standardnu verziju koju svi mi koristimo.

Prema portalu Win.gg kineski Steam korisnike dočekuje sa porukom same vlade ove države sa pozivom na bojkot štetnih igara, odbijanje piraterije i igranje bez preterivanja. Za ovo poslednje se Steam posebno pobrinuo, pošto tamošnji korisnici neće moći da pristupe igrama u periodu između 22h i 8h. Win.gg je zabranu dobio za igre CS:GO i Dota 2, ali nije poznato da li isto važi i za druge naslove.

Kina već od ranije ima uvedena ograničenja vremena provedenog u igrama kako bi se očuvalo zdravlje igrača. Uz te regulacije, kineski Steam ima strogu kontrolu naloga korisnika, verovatno pod naredbom vlade, gde korisnicima nije dozvoljena upotreba imena i fotografija radi izbegavanja problematičnih slučajeva, već svako kao profilnu sliku ima upitnik, a ime je predstavljeno dugačkim brojem. Verovatno će radi verifikacije naloga korisnik morati da prođe posebnu proceduru, kako bi se utvrdilo da nema ničeg što bi vređalo vlast države.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top