PC

Studio Frogwares predstavio novu Sherlock Holmes igru, stiže 2021. godine

Ukrajinski studio Frogwares iza sebe ima bogatu istoriju naslova inspirisanih detektivom baziranim na delima Artura Konana Dojla, koja je tokom prošle godine bila prožeta problemima vezanim za istek licence čiji je vlasnik bio Focus Home Interactive.

Problem sa licencom je razrešen i sada je pred vama najnovija igra u kojoj je glavni junak Šerlok Holms. Studio koji je nedavno doneo lavkraftovski The Sinking City, sada radi na naslovu Sherlock Holmes: Chapter One. Drugi deo naslova upućuje na to da će biti više poglavlja i da će u ovom slučaju to biti saga igara vezanih za promoćurnog detektiva.

U ekskluzivnom intervjuu za portal GameSpot otkriveno je da će se igra baviti mlađim, neiskusnim Šerlokom na samom početku karijere. Kako kažu developeri cilj je da se otkrije više detalja o Šerlokovom poreklu, sa mekšom stranom, kao i razlozima zbog kojih je postao odličan detektiv.

Igra je smeštena u jednom gradiću na obali Mediterana, gde je moguće istraživati brojne tajne koje se kriju, ali kako bi to pošlo za rukom potrebno je uklopiti se sa stanovništvom. Kada su u pitanju mehanike rešavanja slučajeva, one su kreirane po uzoru na pošle naslove(Sinking City, Sherlock Devil’s Daughter), pošto je pred igračima potpuna sloboda u pristupu rešavanja misterija, pa će verovatno biti moguće na sebe preuzeti više stvari izjedna.

Borbeni sistem će biti protkan umećima Šerloka, pošto će zahvaljujući moćima dedukcije lako uočavati slabe tačke neprijatelja i završavati sve na brzinu. U intervjuu za Gamespot je navedeno da borbe neće biti preterano mnogo prisutne, već će se naći samo tamo gde ima smisla. Sasvim pošteno za Sherlock Holmes igru.

Sherlock Holmes: Chapter One izlazi negde tokom 2021. godine za PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X, i verovatno za Switch. Tačniji datum izlaska će biti naknadno objavljen, kada se smiri situacija sa korona virusom

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top