Vesti

GTA 6 izlazi tek 2023. godine, prema marketinškim planovima kompanije Take-Two

Da Grand Theft Auto 6(GTA 6) izlazi uskoro je nešto o čemu sanja svaki fan Rockstarovog serijala, ali je taj događaj izgleda još uvek daleko.

Planovi kompanije Take-Two za ulaganje novca u marketing mogu dati ideju kada se ovaj izdavač sprema na udarno promovisanje neke nadolazeće igre, što ujedno govori o očekivanom datumu izlaska nekog naslova.

Nedavno objavljeni planovi ovog izdavača otkrivaju da će na polju marketinga tokom fiskalne 2024. godine biti utrošeno oko 90 miliona dolara u svrhe promovisanja neotkrivene igre. To ne bi bilo ništa čudno, da se ne radi o sumi koja je dva puta veća od novca planiranog za fiskalne godine pre i posle FY2024.

Skok utroška novca upućuje na to da bi se GTA 6 mogao pojaviti tek u periodu između aprila 2023. i marta 2024. godine, što verovatno nije datum koji bi mnogi voleli da čuju, ali izgleda da će između dve GTA igre proći čitava decenija. Planovi za ostale godine upućuju na to da će Take-Two do marta naredne godine izdati dosta malo igara, pošto je planiran utrošak svote od svega 11 miliona dolara.

Zanimljiva stvar primećena u izveštaju je da je planirano povećanje utroška novca pomereno za celu jednu godinu u odnosu na prošli izveštaj, a to može značiti da je došlo do internog odlaganja. Rockstar Games ovo nema kao čvrsti datum, već bi zbog eventualnih problema i situacije sa korona virusom došlo do dodatnih odlaganja.

Da GTA 6 izlazi u 2023. godini nije nešto što mnogi od vas žele da čuju, ali taj period se logično nameće za ovu igru. Nije u pitanju samo angažovanje developera, već je potrebno vreme da se prihvati nova generacija konzola i da broj korisnika poraste, što će prema analitičarima ići otežano zbog nadolazeće krize. Produkcijski deo bi mogao biti ugrožen zbog korona virusa, ali je o odlaganjima ovog tipa i dalje rano govoriti.

Najbolje je naoružati se strpljenjem i mirno čekati najnovije izdanje u Grand Theft Auto serijalu, koje će doneti potpuno novu priču, verovatno praćenu blokbaster kampanjom i vizuelnim detaljima bliskim fotorealizmu. Da je GTA 6 još uvek daleko navedeno je pre nekoliko meseci putem glasina, a sada i ovaj izveštaj otkriva isti detalj.

Izgleda da će nam najbolji GTA 5 modovi poslužiti u narednim godinama dok čekamo GTA 6.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top