Vesti

Nova SEGA konzola bi mogla biti predstavljena narednog meseca

Na tržištu konzola poslednjih godina dominaciju imaju Playstation, Xbox i Nintendo brendovi sa svojim uređajima koji su imali uspešnu generaciju za sobom, Xbox i ne toliko.

Trenutno su u jeku pripreme za nadolazeću generaciju konzola, gde će izgleda doći još jedan član.  Japanski novinar Zenji Nishikava je u jednom strimu govorio da priprema članak koji će gejming industriju podignuti na noge. On je naveo da se radi o artiklu koji će premijerno prikazati za sada nepoznatu stvar čitaocima.

Nije direktno navedeno šta će biti predstavljeno, ali ovaj novinar navodi da će njegov članak biti u rangu prošlogodišnje najave Playstation konzole sa SSD-om i ray-tracing tehnologijom.

Nakon otkrivanja ovih detalja na strimu, Zenji, je dodao da se radi o kompaniji SEGA, što bi moglo značiti da ova japanska kompanija u pripremi ima novu konzolu. Kao što već verovatno znate, SEGA iza sebe ima dosta hardvera, oko 10 konzola, a na osnovu ovoga se očekuje da će uskoro biti predstavljena i nova, koja prema ranijim glasinama može biti Dreamcast 2.

Naravno, radi se samo o glasinama, pa je sve potrebno uzeti sa rezervom, ali pored ovog članka maštu fanova golica i podatak da se početkom juna obeležava tačno 6 decenija postojanja kompanije Sega. Strim u kojem se spominje ovaj članak je na japanskom, ali je Gematsu objavio prevod.

Da li reči ove osobe samo za cilj imaju podizanje uzbuđenja kod igrača ili je reč o nečemu stvarno revolucionarnom, ostaje da sačekamo 4. jun kako bi saznali.

Drugi niz glasina vezan za kompaniju Sony, otkriva da će se predstavljanje novih detalja za Playstation 5 konzolu odigrati već 3. juna, što je samo dan ranije.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top