PlayStation 5

Playstation 5 DualSense kontroler navodno ima opciju za bežično punjenje

Bežična tehnologija je pristuna kod Playstation 4 generacije konzola, pošto ne zahteva žičnu konekciju kontrolera sa uređajem tokom igranja, ali je ona neophodna tokom punjenja.

Ako je verovati nedavno otkrivenom patentu, Sony radi na potpunom eliminisanju potrebe za priključivanjem kontrolera na kabl, tako što će DualSense imati bežični(indukcioni) punjač, sličan onom kakav postoji kod mobilnih telefona.

To znači da bi igrači nakon upotrebe konzole, kontroler jednostavno odložili na bazu, odnosno adapter koji bi potom punio bateriju u uređaju. Opcija za standardno punjenje putem USB-C kabla je normalno prisutna.

Prema patentu, pozadina kontrolera će pored adaptera imati i par tastera koji će biti kao dodatni X i O tasteri, i služe kao zamena standardnim tasterima sa prednje strane. Tako igrači simultano mogu koristiti oba, odnosno onaj taster koji u datom trenutku više odgovara, što pokazuje da Soni obraća više pažnje na pristupačnost igračima.

Dokumentacija patenta je objavljena krajem februara, odnosno mesec dana pre zvaničnog predstavljanja DualSense kontrolera za Playstation 5, na kojem se nije govorilo o opciji bežičnog punjenja. Zbog toga nije poznato da li će Dual Sense na početku podržavati ovu opciju, ili će ona doći sa nekim naprednijim modelom nakon izlaska PS5, trenutno zakazanog za prazničnu sezonu ove godine.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top