Vesti

Xbox Series X će na izlasku imati preko hiljadu igara, starije će podržavati HDR i 120FPS

Sa najnovijom generacijom konzola kompanija Sony i Microsoft pred vratima, sve je veća zainteresovanost za početnu ponudu igara.

Sony navodno naredne nedelje predstavlja određeni broj ekskluziva koje će biti dostupne za Playstation 5 konzolu, a Microsoft je delimično otkrio igre kompanija-partnera. Američka kompanija je sada u novom članku otkrila da će preko hiljadu igara biti dostupno od prvog dana na Xbox Series X konzoli.

Xbox otkriva da trenutno preko hiljadu developera širom sveta radi na narednoj generaciji igara koje će biti moguće igrati u punom svetlu kroz snagu  i inovativnost Xbox Series X konzole. Navedeno je i da svih 15 studija članova Xbox Game Studios grupe rade na XSX igrama i da će one biti uskoro predstavljene, ali se ne navodi da je konkretno reč o ekskluzivama.

Na osnovu ovoga jasno je da će na samom startu Xbox Series X nuditi veliki broj igara, ali će najveći deo činiti stariji naslovi sa prethodnih generacija konzola putem backwards compatibility funkcije, i to sa maksimalnom iskorišćenošću naprednih funkcija.

Stariji naslovi neće doći tek tako na novu konzolu, već će doći sa podrškom za HDR tehnologiju, dok je moguće te igre pokretati i u prikazu sa 120FPS, uz visoke rezolucije. Ove igre će imati pristup i funkciji brzog nastavka, tako da se u sekundi mogu vratiti igranju nakon paljenja konzole.

Što se tiče novih igara, trenutno nije jasno da li će one po standardu imati 60FPS, ili će zarad rezolucije biti žrtvovan frejmrejt i ostati na 30FPS, kao što je najavljeno za Assassin’s Creed Valhalla.

Cilj ovoga nije samo da se stari naslovu ponude igračima na startu, već Majkrosoft ima za cilj očuvanje igara i njihove istorije, tako što one ostaju dostupne novim generacijama za igranje, koje verovatno na njih ne bi ni pomislili da su zaostale sa starim uređajima.

Ovo je odlična praksa koju Microsoft donosi na Xbox Series X konzolu, ali će biti potrebno dosta više od starih naslova na novom hardveru kako bi se ona pokazala vrednom kupovine. Nadamo se da će tokom leta biti otkrivene Xbox ekskluzive koje će privući fanove jakom ponudom sadržaja.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top